Connect with us

Nöje

“Fråga Lund” prisas som årets folkbildare

Published

on


Programledaren för “Fråga Lund”, Kristian Luuk (till höger) tillsammans med panelmedlemmarna Henrik Widegren och Armita Golkar. Arkivbild.Bild: Izabelle Nordfjell/TT

SVT:s kunskapsprogram “Fråga Lund” med Kristian Luuk i spetsen har utsetts till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och folkbildning, VOF.

“Genom sitt format med en blandning av fakta och lekfullhet lockar man en annan – och betydligt större – publik än de rent faktabaserade vetenskapsprogram som också finns i public service-utbudet”, lyder en del av motiveringen.

Föreningen utser samtidigt författaren och föreläsaren Thomas Erikson till årets förvillare. Erikson har bland annat skrivit populära psykologiböcker som “Omgiven av idioter”, som VOF beskriver som pseudovetenskap.Source link

قالب وردپرس

Nöje

Ann Petrén gör en av huvudrollerna i Björn Runges Skåneaktuella mor- och dotterdrama

Published

on

By


Dygnet runt

Ann Petrén gör en av huvudrollerna i Björn Runges Skåneaktuella mor- och dotterdrama

Förhållandet mellan mor och dotter kan vara snårigt som få. Det vet inte minst Ann Petrén som gör en av huvudrollerna i Björn Runges Skåneaktuella drama “Jag är en annan nu”.
– Pjäsen är ett praktexempel på en havererad relation, säger Ann Petrén.

Ann Petrén och Frida Westerdahl spelar mor och dotter i Björn Runges pjäs “Jag är en annan nu”.Bild: Sören Vilks

Den åldrande Claire utgör inte direkt drömbilden av en mamma. Självupptagen och blind inför sin dotter Miriams cancerbehandling.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.Source link

قالب وردپرس

Continue Reading

Nöje

Lisa Miskovsky släpper nytt – HD

Published

on

By


Lisa Miskovsky. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT

Fem år efter det senaste albumet “Umeå” släpper den svenska popartisten Lisa Miskovsky ny musik. Den 25 januari kommer singeln “Love somebody”, som också är ett av spåren på hennes nya ep som släpps senare under våren.

Lisa Miskovsky slog igenom med “Driving one of your cars” 2001 och är känd för hits som “Lady stardust” och “Why start a fire”, som tävlade i Melodifestivalen 2012. Hon är även låtskrivare och har samarbetat med stora namn som Max Martin, Rami Yacoub och Joakim Berg.Source link

قالب وردپرس

Continue Reading

Nöje

Red Hot Chili Peppers spelar vid pyramiderna

Published

on

By


Red Hot Chili Peppers spelar vid pyramiderna i mars. Arkivbild.Bild: Rich Fury/AP/TT

Boka in den 15 mars i kalendern om du älskar Red Hot Chili Peppers och samtidigt har ett intresse för historia. Då planerar det amerikanska bandet nämligen en jättespelning invid de berömda egyptiska pyramiderna i Giza, meddelar bandet på sin hemsida.

Tidigare har ett fåtal artister, som Frank Sinatra, Pink Floyd, Grateful Dead, Shakira, Jean-Michel Jarre och Mariah Carey genomfört liknande spelningar invid de världsberömda byggnaderna.

Red Hot Chili Peppers bildades 1983 och släppte sitt senaste studioalbum “The getaway” 2016. De jobbar just nu på uppföljaren, som blir deras tolfte album i ordningen.Source link

قالب وردپرس

Continue Reading

Chat

Trending